Vanhat kävijät kokoontuivat yhteen

hattutehtaan_viimeinen_ilta

Nuorten mediakeskus Hattutehdas on palvellut mediasta kiinnostuneita kävijöitä vuodesta 2001 lähtien. Toimitiloissa vietettiin viimeistä tapahtumailtaa keskiviikkona 15. huhtikuuta, sillä mediatoiminta siirtyy Sörnäisten rantatielle avattavaan toimintakeskukseen.

“Kun tätä paikkaa perustettiin, niin teimme nuorisotyön historiaa. Nuorisotyöntekijöistä osa mietti, mitä tekemistä nuorilla tai nuorisotyöllä on median ja verkon kanssa. Vastustus hanketta kohtaan oli voimakas”, Nuorisoasiainkeskuksen osastopäällikkö Leena Ruotsalainen sanoo pitämässään juhlapuheessa.

Leena Ruotsalainen oli mukana suunnittelemassa ja perustamassa mediakeskusta. Hän painottaa juhlapuheessaan, että mediatoiminta tulee jatkumaan tulevaisuudessakin uusissa tiloissa. “Ovet suljetaan jossain vaiheessa joltakin aikakaudelta. Ei ihan konkreettisesti tänä iltana, mutta tämän kevään aikana. Joskus ovia pitää sulkea, että voi avata uusia”,  Ruotsalainen sanoo ja jatkaa:

“Hattutehdas on omalta osaltaan ollut viitoittamassa sitä tietä, miksi siirrymme toimintakeskukseen. Minua ei vielä itkeä, vaikka tänne liittyykin paljon muistoja. Tekeminen on ollut niinkin intohimoista, että olen nukkunut itsekin täällä makuupussissa. Tämä ei ollut kahdeksasta neljään duunia.”

Viimeisen illan kunniaksi kuultiin lavalla mediakeskuksen oman Helsinki Freedom records -levy-yhteisön artisteja. Tiloihin oli kokoontunut kävijöitä kahdeksan vuoden ajalta.

Hattutehdas siirtyy Nuorten toimintakeskus Happeen

Suomen suurin nuorten toimintakeskus Happi viettää avajaisia syyskuun 2009 alussa.

Toimintakeskuksessa sijaitsevat jo nyt pelitalo ja verkkonuorisotyö Netari.fi. Toukokuun lopussa keskukseen muuttavat teatteri- ja mediatoiminnat sekä Nuorten osallisuuskeskus Avara, tapahtumatuotannot, monistamo ja av-lainaamo. Juuri ennen avajaisia Happi saa täydennystä taidon ja taiteen talo Valtista sekä yhteistyökumppaneista. Tilaa on yhteensä 3500m2 neljässä kerroksessa.

Avajaiset pidetään syyskuun 2009 alussa. Toimintakeskukseen on luvassa myös tapahtumia, työpajoja ja kursseja. Toimintakeskus kuuluu Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen alaisuuteen.

n/a