METRO HOP-ON HOP-OFF: LÄNSI

By 25.6.2019Yleinen

Koe kulttuuria Kaapelitehtaalla

Ruoholahteen eksyessään voi piipahtaa käymään Kaapelitehtaan Suomen valokuvataiteen museoon. Aikanaan Suomen suurimmaksi rakennukseksi valmistunut Kaapelitehdas toimii nykyään kulttuurikeskuksena ja sen tiloihin sisältyy mm. eri museoita, ravintola, taidekouluja sekä tanssiteattereita. Vierailimme valokuvataiteen museossa, joka on yksi rakennuksen kolmesta museosta.

Vuonna 1969 perustettu taidemuseo sijaitseen noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Ruoholahden metroasemalta ja näytteillä on suomalaista sekä ulkomaalaista valokuvataidetta vuosien varrelta. Museon valokuvakokoelma on kuitenkin suomalaispainotteinen ja keskittyy 1900-luvun teoksiin.

Hinta: Normaali pääsymaksu 10 €, alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy

Sijainti metroasemalta: Noin 900 m kävelymatka

 

Katarina Kekkonen

Lähde luonnon helmaan Lauttasaaressa

Lauttasaari tarjoaa vierailijalleen maistiaisen saaristoelämää. Parin kilometrin päässä Lauttasaaren metroasemalta alkaa Lauttasaaren ulkopuisto ja kun matkaa jatkaa rantaan saakka, on mahdollista kokea ulkopuiston helmi, Sisä-Hatun saari.

Rantavesi on pitkälle matalaa, joten rannan lähellä oleville saarille on mahdollista kahlata. Kun vesi on erityisen matalalla, voi saarille päästä jopa jalkojaan kastelematta. Matka saarelle on hauska kokemus ja kontrasti meritunnelman ja kaukana vasemmalla näkyvien kerrostalojen välillä on epätodellisen tuntuinen. Saarilla voi nauttia merituulesta ja luonnon tunnelmasta vaikka piknikin merkeissä!

Hinta: Ilmainen!

Sijainti metroasemalta: Parin kilometrin kävely- tai pyörämatka

 

Kuva: Selma af Schultén

Teksti: Henna Sertti

Tunne taiteen taika WeeGee-talossa

Tapiola on 1950-luvulla rakennettu kaupunginosa. Kun metroasemalta pääsee ulos maisema koostuu korkeista tiilillä päällystetyistä taloista. Hetken Tapiola saattaa näyttää tylsältä ja tavanoimaiselta, mutta Tapiolasta löytyy paljonkin tekemistä. Espoon Kulttuurikeskuksen, kirkkojen ja Kino Tapiolan lisäksi voi vierailla Suomen suurimmassa näyttelykeskuksessa WeeGee-talossa. WeeGee-talossa toimii yhteensä 4 eri museota.

Yksi näistä museoista on EMMA (Espoon modernin taiteen museo), jossa kävimme vierailemassa. Tällä hetkellä museossa on mm. Jonathan Meesen, Daniel Richterin ja Tal R:n näyttely “The Men Who Fell from Earth”. Näyttely käsittelee mm. ilmastokriisiä, polarisaatiota sekä materialismia.

Kuvassa näkyy 60-luvulla suunniteltu Futuro-talo. Matti Suurosen suunnittelemia Futuro-taloja valmistettiin n. sata, Suomessa niitä on säilynyt viisi. WeeGee-talo itsessään on arkkitehtuurinen helmi ja sopii täydellisesti näyttelykeskukseksi.

Hinta: Ilmainen alle 18-vuotiaille sekä 70 vuotta täyttäneille, aikuisille 12/10€

Sijainti metroasemalta: Noin 900 metrin kävelymatka

 

Kuva: Katarina Kekkonen

Teksti: Selma af Schultén

Uhmaa uupumusta Urheilupuistossa

Mikäli rannalla auringossa loikoilu tai terasseilla kärventyminen kyllästyttää, voi kesäisin sporttisen tekemisen puutteessa suunnata kohti Urheilupuiston kuntokonttia Espoossa. Vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Urheilupuiston metroasemalta sijaitseva kuntokeskus tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden ulkona treenaamiseen.

Kuntokonttia ympäröi valikoima eri lihaskuntoa harjoittavia treenauslaitteita sekä cross training -teline. Kontti itsessään sisältää lisää treenauslaitteistoa laajentaen alueen treenimahdollisuuksia. Ulkokuntosali on urheilukentän reunalla mahdollistaen myös aerobisen kestävyysharjoittelun sekä pallopelien pelaamisen. Tapiolan kuntokontin sisätilat ovat avoinna kesäkauden ajan urheilupuiston aikataulujen mukaisesti ja niiden käyttö on yleisölle vapaata.

Hinta: Ilmainen!

Sijainti metroasemalta: Noin 500 metrin kävelymatka

 

Kuva: Aada Mannerheimo

Teksti: Katarina Kekkonen

Printtaa projektisi Ompun Pajassa

Matinkylän metroasema on metroradan pääteasema ja sijaitsee Ison Omenan kauppakeskuksessa. Nousemalla liukuportaat maanalaiselta metrolaiturilta ylös aina kolmanteen kerrokseen pääsee Ison Omenan kirjastoon, joka tarjoaa asiakkailleen kirjojen lisäksi monenlaisia muitakin palveluja, kuten Pajan.

Paja on toiminnallinen työskentelytila, josta löytyy muun muassa 3D-tulostimia, vinyylileikkuri, ompelukoneita, kasvien vaihtopiste sekä puutyöverstas. Kaikkien laitteiden käyttö on maksutonta, minkä lisäksi Pajan henkilökunta opastaa niiden käytössä. Tila on aktiivisessa käytössä ja siellä voi toteuttaa laajasti erilaisia luovia projekteja!

Hinta: Ilmainen!

Sijainti metroasemalta: Ison Omenan kauppakeskuksessa, samassa rakennuksessa metroaseman kanssa.

 

Kuva: Selma af Schultén

Teksti: Henna Sertti

n/a