METRO HOP-ON HOP-OFF: KESKUSTA

By 24.6.2019Yleinen

Skeittaa sydämesi kyllyydestä Sörkässä

Suvilahti on kohtaamis- ja tapahtumapaikka hyvien kulkuyhteyksien päässä lähellä Sörnäistä ja Kalasatamaa. Alue on toiminut ennen sähköntuotantoalueena, mistä muistuttavat alueen vanhat kaasukellot. Suvilahden tiloja vuokrataan monenlaisille toimijoille ja alue onkin monelle tuttu esimerkiksi festarikäytöstä.

Keskellä Suvilahtea on kaikille avoin, talkoovoimin vuodesta 2011 alkaen rakennettu DIY Skatepark. Skeittiparkissa juhlittiin viimeksi Helsinki-päivänä 12.6. uuden ilmeen avajaisia, kun parkki maalattiin uudestaan.

Suvilahteen avattiin vuonna 2007 Helsingin ensimmäinen laillinen katutaideaita. Toukokuussa 2019 aita siirrettiin ympäröimään Helenin Kalasataman sähköasemaa, jotta katutaide saataisiin ohjattua vain sille tarkoitetuille alustoille. Katutaideteokset ovatkin Suvilahden tunnelman kulmakivi, joka korostaa alueen yhteisöllisyyttä ja monia mahdollisuuksia.

Hinta: Ilmainen!

Sijainti metroasemalta: Noin 1,5 kilometrin matka Sörnäisten metroasemalta

 

Kuva: Aada Mannerheimo

Teksti: Henna Sertti

Heittäydy kahvihetkeen Hakaniemen torilla

Kesäkausi on korkattu ja Hakaniementorin terassit avattu. Kesäisenä aamuna voi juoda aamukahvit auringossa tai ihailla kukkamerta. Jos onnistaa, saattaa tavata katumuusikkoja, jotka tuovat mukanaan kontrabassot ja harmonikat. Hakaniementori on ollut käytössä jo vuodesta 1897 saakka, jolloin ensimmäiset myyjät ilmestyivät. Joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina klo. 10-16 pidetään perinteiset Maalaismarkkinat.

Torikahvien jälkeen voi kävellä lähellä olevalle Merihaan asuinalueelle, jossa voi mm. urheilla Merihaan pallohallissa. Betonitaloista ja ankeasta maineesta huolimatta Merihaka on kiinnostava ja todellakin näkemisen arvoinen.

Hinta: Kahvi suhteellisen halpaa, ruoka hieman kalliimpaa

Sijainti metroasemalta: Hakaniementorin metron uloskäynnin vieressä

 

Kuva: Henna Sertti

Teksti: Selma af Schultén

Rentoudu rauhallisella kesäpihalla

Rautatientorin metropysäkiltä on noin seitsemän minuutin kävelymatka Rikhardinkadun kirjastolle. Rikhardinkadun kirjasto on suuntaunut erityisesti taiteeseen ja on arkkitehtuurinsa puolesta nähtävyys jo sinällään. Kesäisin kirjaston sisäpihalle avautuu myös viihtyisä luku- ja oleskelupaikka. Voit siis kirjaston sisätilojen sijaan lukea tai opiskella ulkona säkkituoleila makoillen. Rikun kesäpiha on Rikhardinkadun kirjaston ja Kulttuuriareena Glorian yhteinen kesäprojekti.

Sisäpihalla on myös jättishakkilauta, jolla voi pelata ajankuluksi, jos lukeminen ei innosta. Pianon soittamisesta tykkääville löytyy myös värikkäästi maalattu piano pihan nurkkauksesta. Kesäpihalla saattaa myös olla yllätysohjelmaa kuten musiikkiesityksiä tai pihapelejä. Rikun kesäpiha avautuu joka vuosi Helsinki-päivänä 12.6. ja on auki koko kesän kirjaston aukioloaikoina.

Hinta: Ilmainen!

Sijainti metroasemalta: Noin 700 metrin kävelymatka

 

Kuva: Selma af Schultén

Teksti: Aada Mannerheimo

Kahvittele MAUkkaasti Kampissa

Kampin metroaseman lähellä osoitteessa Fredrikinkatu 55 sijaitsee viihtyisä kissakahvila Helkatti. Kahvilassa asuu yhdeksän kissaa, joista suurin osa on elänyt siellä pennusta asti. Mikäli siis rakastat eläimiä, etenkin kissoja, voit mennä normaalin kahvilan sijaan kahvittelemaan Helkattiin.

Kahvilassa toimitaan kissojen ehdoilla, kertoo ravintolapäällikkö Tuuli Hyvönen. Kissoilla on esimerkiksi oma “taukotila”, johon kissat voivat halutessaan vetäytyä nukkumaan. Kissojen kanssa toimimiseen liittyy muutamia sääntöjä, kuten se, että kissoja ei saa omin päin nostella vaan ne tulevat itse asiakkaan luo, jos niin haluavat.

Kahvilassa vierailee monenlaisia asiakkaita, mutta moni tulee Helkattiin viettämään aikaa kissojen kanssa, jos kotona on kissa-allergikkoja. Kahvilan kanta-asiakkailla on jopa omat lempikissansa, kuten itsepäinen Pete-kissa. Koko kahvilan sisustus on astioita myöten kissateeman mukainen. Kaikki erikoiskahvit koristellaan kissakuvioin ja tunnelmaa luovat kissoja varten rakennetut kiipeilypuut.

Vieraillessamme Helkatissa pääsimme tutustumaan kissoihin ja huomasimme niiden olevan luonteeltaan hyvin erilaisia. Vierailumme aikana tutustuimme muun muassa maitoa rakastavaan Kinuskiin, hameen alle piiloutuvaan Nestoriin sekä päivänokosilla olevaan Pehmikseen. Kahvilavierailu Helkatissa on ehdottomasti kokemisen arvoinen!

Hinta: Sisäänpääsymaksu 5€, ruokaa ja juomaa voi ostaa halutessaan

Sijainti metroasemalta: Noin 350 metrin kävelymatka

 

Kuvat: Selma af Schultén

Teksti: Aada Mannerheimo

n/a