METRO HOP-ON HOP-OFF: ITÄ

By 19.6.2019Yleinen

Lähde Vuosaaren auringon alle

Kuumana kesäpäivänä on ihana lähteä viilentymään veden äärelle. Vuosaaressa sijaitseva Aurinkolahden uimaranta on nimensä mukaisesti täydellinen paikka aurinkoisen kesäpäivän viettoon. Raikas merituuli piristää mukavasti muuten raskaalta tuntuvaa päivää ja rannan kioskista saa ostettua kylmää jäätelöä sekä virvoitusjuomia.

Aurinkolahden ympäristö tarjoaa tekemistä moneen makuun. Ranta tarjoaa sijainnin kirjavalle kattaukselle kesätekemistä rantapeleistä kirjan lukemiseen. Jos perinteinen ranta ei houkuta, voi lähteä vierailulle Uutelan ulkopuistoon, joka alkaa heti Aurinkolahden kulmalta.

Aurinkolahtea ei ole syyttä kutsuttu Helsingin Rivieraksi!

Hinta: Ilmainen!

Sijainti metroasemalta: Noin kilometrin päässä Vuosaaren metroasemalta

 

Kuva: Aada Mannerheimo

Teksti: Katarina Kekkonen

 

Kiertele katutaiteen keskellä Kontulassa

Katutaiteen ystävien kannattaa suunnata metrolla itään ja jäädä pois Kontulan metroasemalla. Erilaiset värikkäät katutaideteokset koristavat koko Kontulan ostoskeskusta, kuten alikulkutunneleita ja ostoskeskuksen ulkoseiniä.

Kontulan ostoskeskuksen yleisilme on kohonnut viime vuosien katutaideprojektien myötä. Esimerkiksi vuonna 2016 Mimmit peinttaa -tapahtumassa Emännänpolun alikulkutunneli koristeltiin upein maalauksin. Tällä hetkellä Kontulan kelkkapuistoon rakenteilla oleva skeittiparkki saa valmistuessaan seurakseen myös kaikille avoimen katutaideseinän.

Lisävinkki katutaiteesta kiinnostuneille: Helsingin kaupungin katutaidetoimiston ylläpitämältä nettisivulta löytyy kätevä teoslista Helsingin katutaideteoksista: http://katutaidehelsinki.fi . Katutaidetoimiston projekteja on parhaillaan käynnissä ympäri Helsinkiä, esimerkiksi Haagassa, Meri-Rastilassa ja Kannelmäessä.

Hinta: Ilmainen!

Sijainti metroasemalta: Katutaidetta löytyy ympäri Kontulan ostoskeskusta.

 

Henna Sertti

Puttaa Puotilassa

Vierailimme Puotilan minigolfkentällä, joka sijaitsee ihan metroaseman lähistöllä noin viiden minuutin kävelymatkan päässä. Puotilan minigolfkenttä on yksi Helsingin vanhimmista minigolfkentistä ja on tarjonnut Helsinkiläisille kesätekemistä jo vuosikymmenien ajan. Minigolf on loistava perinteinen ajanviete etenkin aurinkoiselle säälle!

Kentällä on kaksi erillistä rataa, joista voi valita mieluisensa. Molemmat radat koostuvat 18:sta lyöntipaikasta. Kentän yhteydessä on myös kioski, josta voi kuumana kesäpäivänä ostaa vaikka jäätelöä tai kylmää juotavaa.

Hinta: Aikuiset 9€, lapset (alle 12v.) 5€

Sijainti metroasemalta: Noin 800 metrin kävelymatka

 

Kuva: Katarina Kekkonen

Teksti: Aada Mannerheimo

Seikkaile Mustikkamaan Syötävässä puistossa

Kävelymatkan päässä Kulosaaren metroasemalta on Mustikkamaan ulkoilualue, josta löytyy Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden ylläpitämä Syötävä puisto sekä ekokahvila. Syötävässä puistossa järjestetään keskiviikkoisin talkoot, joihin voi osallistua vapaasti. Kesälauantaisin kaikille alle 23-vuotiaille nuorille järjestetään Syötävässä puistossa ilmainen ruokailu, joka on koottu hävikkiaineksista. Puiston keskellä olevassa Isoisän torpassa pyörii kesäisin ekokahvila, jota ylläpitävät nuoret kesätyöntekijät.

Syötävä puisto on idyllinen ja viihtyisä luontoelämys, joka kannattaa ehdottomasti kokea. Kaupunkiviljelyyn ja puiston kanoihin voi tutustua esimerkiksi pitämällä puiston alueella piknikin!

Hinta: Nuorten ekokahvilan tuotteet ovat edullisia, Syötävä puisto on kaikille avoin!

Sijainti metroasemalta: Kulosaaren metroasemalta Mustikkamaalle on noin 1,5 kilometrin matka.

 

Kuvat: Aada Mannerheimo

Teksti: Henna Sertti

Tutustu Teurastamon tapahtumatarjontaan

Teurastamo on Kalasataman lähellä sijaitseva vanha teurastamo, joka on uudistettu ja toiminut vuodesta 2012. Alue tarjoaa monia eri palveluita ja paljon tekemistä. Pihaa ympäröivät monet eri ravintolat ja baarit, kuten Jädelino, huippusuosittu artesaanijäätelön valmistaja. Vinkkinä vegaaneille: vegaaninen jäätelövalikoima on hyvä ja etenkin pistaasijäätelö on maistamisen arvoinen. Teurastamon grilliä saa käyttää kuka tahansa ja alueella voi vapaasti chillailla piknikin tai mölkyn parissa.

Teurastamo on kesällä varsin ihana, siellä järjestetään jatkuvasti eri tapahtumia, joihin on yleensä vapaa pääsy. Tulevia tapahtumia ovat mm. Teurasjamit by Saimaa 27.6. ja Puutarhatanssit 29.6. Ylempänä olevassa kuvassa näkyy Pimeys-yhtyeen laulaja ja kosketinsoittaja Joel Mäkinen sekä basisti Jukkis Virtanen. Vuonna 2011 perustettu rockyhtye Pimeys esiintyi Teurastamolla 14.6., tämä oli vain yksi kesän tapahtumista, joka on täysin ilmainen!

Hinta: Vapaa pääsy, ruoka ja juoma alueen ravintoloista

Sijainti metroasemalta: Noin 900 metrin kävelymatka

 

Selma af Schultén

n/a