Ida Karimaan vierailu inspiroi Signaalimedian nuoria

By 1.10.20192 lokakuun, 2019Yleinen

Viikonloppuna YleX:n musiikkitoimittaja Ida Karimaa vieraili Signaalimediassa. Samalla syksyn Livelauantait pyöräytettiin käyntiin.

Lauantaina Signaalimediassa suunniteltiin yhdessä syksyn radio-ohjelmaa. Ryhmässä oli mukana radiotoiminnasta kiinnostuneita nuoria, jotka eivät kuitenkaan olleet aiemmin päässeet tekemään livelähetystä. Nuoret jakautuivat kahteen ryhmään suunnittelemaan yhteensä tunnin mittaisen ohjelman. Päivän aikana opeteltiin livelähetyksen tekniikkaa, minkä lisäksi päästiin keskustelemaan radio- ja musatoimittamisesta YleX:n Ida Karimaan kanssa.

 

 

Ida Karimaan kertomukset työstään sekä polustaan YleX:n työntekijäksi inspiroivat koko porukkaa. Ida Karimaa juontaa YleX:n ohjelmaa, Uuden musiikin X, jossa tutustutaan tämän hetken tuoreimpiin kappaleisiin. Kuuntele uusin jakso täältä: https://areena.yle.fi/1-50299482

Idan työhön sisältyy paljon ohjelman suunnittelua, esimerkiksi haastatteluiden valmistelua. Lisäksi hän on mukana useilla festareilla ja tekee DJ-keikkoja. Kahtena vuotena Ida on toiminut myös Emma Gaalan tuomaristossa.

Ida kertoi myös työn etiikasta YleX:llä. Toimittajana hän kokee saavansa valita aiheet hyvin vapaasti. Jutut tulee kuitenkin tehdä hyvän maun rajoissa – nauretaan ihmisten kanssa, ei ihmisille.

 

 

’’Polkuni YleX:lle oli pitkä ja kiemurainen’’,  Ida kertoo kun muistelee työhistoriaansa, ennen kuin monen koputuksen jälkeen ovi aukeni Ylelle. Oli kahvilaa, ulkomailla opiskelua, tanssia, Sanomalla ja Radio Helsingissä työskentelyä. Nyt hän juontaa yhtä YleX:n kuunnelluimmista ohjelmista.

’’Pystyt siis mihin vaan kun tarpeeksi yrität!’’  Ida kannusti nuoria hymyssä suin.

Päivän kappaleeksi Ida valitsi Chisun – Tuu mukaan tai halaa nimisen kappaleen ja tituleerasi Chisua suomen kovimmaksi naiseksi, koska hän sekä tuottaa että kirjoittaa kappaleensa itse.

Teksti: Melissa Mountassir

Kuvat: Ronja Uimonen

n/a