Huippuartistit ja breakdance villitsivät Lappeenrannan

By 23.7.2019Yleinen
Lappeenrannassa järjestettiin 14-15.6.2019 Lappeefestit. Kävimme tutustumassa kaksipäiväisen festarin ensimmäiseen päivään. Lappeefestit olivat pienet kaupunkifestarit, johon oli kuitenkin saatu tämän hetken suurimpia nimiä Suomen musiikkialalta. Perjantain artistit olivat Sanni, Ellinoora ja Jvg.

Lappeefestit järjestettiin kaupungin keskustassa torialueella. Festareiden yleisilme oli melko vaatimaton. Lähinnä VIP-teltasta löytyi vähän koristevalaistusta. Nälän ja janon yllättäessä alueelta löytyi ruoka- ja anniskelukojuja, mutta myös viereisen rakennuksen ravintolat ja kahvilat palvelivat festarikansaa poikkeusaukioloajoin. Väliaikaohjelmaan oli sen sijaan panostettu vähän enemmän. Keskellä aluetta oli teltta, jossa DJ soitti musiikkia. Kun esiintyjien välillä oli pitkät roudaustauot, paikallinen breakdance-ryhmä SCC piti tunnelmaa yllä. Pääsimme haastattelemaan SCC:n Jyri Poikosta. Kuuntele haastattelu täältä.
Festareiden kohokohdat olivat tietenkin huippuartistien keikat. Ensimmäisenä esiintyi Sanni, joka toi oman energisen lavashown heti festareiden alkuun. Ellinoora toi vaaleanpunaisen, kukkien ja glitterin täyteisen hetken iltaan. Viimeisenä muttei vähäisempänä esiintyi JVG. Pyrotekniikka ja vauhdikas esiintyminen tanssijoineen lämmitti festarikansan viileässä kesäyössä. Yhteislaulua kuultiin jokaisella keikalla, mikä nostatti tunnelmaa. Epävakaisesta säästä huolimatta paikalla oli yleisöä melko paljon.

Katso kooste perjantain keikoista:
Teksti: Jenna Sintonen
Kuva, haastattelu, video: Anna Karila
n/a