Podcastia voi äänittää vaikka kotona

By Radio
Kuva: Signaalimedia

Signaalimediasta voit lainata podcastin äänitykseen tarvittavaa tekniikkaa ja äänittää haluamassasi paikassa. Tarvittaessa Eevi kouluttaa sinut myös podcastin tekemisen saloihin ja antaa vinkkejä onnistuneisiin äänityksiin!

Lainattavissa oleva tekniikka:

 • 3 kpl Rode Rodecaster Pro -podcaststudiojärjestelmä
 • 6 kpl Audio Technica -headset
 • 2 kpl Rode Podmic
 • 2 kpl Audio technica -kuulokkeet
 • 32GB muistikortti
 • 64GB muistikortti

Kaluston lainaaminen on ilmaista 13-29 -vuotiaille. Lainausta varten sinulla on oltava Nuorisopalveluiden jäsenkortti. Jäsenkortin voit hakea täältä. Kalusto haetaan ja palautetaan Nuorten toimintatalo Kipinään (os. Turunlinnantie 1A, 00900 Helsinki).

Lisätietoja ja kalustovaraukset:

Eevi Savolainen
Mediatuottaja
040 642 7544
eevi.savolainen(a)hel.fi
@signaalimedia

Ilmoittaudu Syysloman podcast-koulutukseen

By Yleinen

Podcast-koulutuksessa pääset oppimaan podcastin tekemistä käsikirjoituksesta julkaisuun. 

Koulutus järjestetään lauantaina 17.10.2020 klo 12-18 Toimintatalo Kipinässä (os. Turunlinnantie 1A, 00900 Helsinki).

Koulutuksessa suunnitellaan pienryhmissä omaa podcastia sekä harjoitellaan studiossa toimimista ja äänittämistä. Osallistua voit yksin tai yhdessä kaverin kanssa.

Koulutus on tarkoitettu 13-25 -vuotiaille podcastin tekemisestä kiinnostuneille nuorille. Aikaisempaa kokemusta podcastin tekemisestä ei tarvita. Koulutus on ilmainen.

Koulutukseen mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta ja viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikkona 14.10. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Lisätietoja:

Eevi Savolainen, mediatuottaja
040 642 7544
eevi.savolainen(a)hel.fi
Signaalimedia

Kahvitauko-podcast

By Yleinen

Tuu Jennyn ja Onnin kanssa pitää kahvitauot!
Meidän 4 jakson podcastissa arvostellaan vitsejä, mokia, salaliittoteorioita ja runoja! Luvassa on naurua, kummallisuuksia sekä hyvää kahviseuraa!

Aikataulu:

TO 18.6 – Vitsit

MA 22.6 – Mokat

KE 24.6 – Runot

PE 26.6 – Salaliittoteoriat

SOUNDCLOUD LINKKI:

https://soundcloud.com/signaalimedia

SPOTIFY LINKKI:

https://open.spotify.com/show/2SovTwL37QLu3QrcYeXUsC?si=-MvdHgVhQBuXlDTNqTDZyA

Signaalimedian toiminta on siirtynyt Teamsiin – tule mukaan!

By Yleinen

Signaalimedian toiminta on siirtynyt Korona-viruksen aiheuttaman poikkeustilan ajaksi Teamsiin. Teamsissa meillä on oma tiimi, jonne kaikki median tekemisestä kiinnostuneet nuoret voivat tulla. Tiimi toimii jatkossakin toimituksen sydämenä ja siellä jaetaan poikkeustilan jälkeenkin tietoa toiminnasta, ideoita ja vertaistukea erityisesti toimituksellisen työn tekemiseen. Mukaan pääset lähettämällä viestin Eeville numeroon 0406427544.

Kevään tulevat koulutukset:

Ke 15.4. Värimäärittelyn perusteet
To 23.4. Valokuvauksen perusteet
To 7.5. Radiotyön ja äänieditoinnin perusteet
Ke 13.5. Mediatuotantoon valmistautuminen

Lisätietoja:

Eevi Savolainen
Mediatuottaja
040 6427544
eevi.savolainen(a)hel.fi

Ääntä radioon!

By Radio

Signaalimedian nettiradio starttaa toukokuussa toimintansa ja nyt haetaan tekijöitä ja sisältöjä!

Haemme kaikenlaista audiosisältöä radiosoittoon. Teos voi olla musiikkikappale, haastattelu, musiikkiohjelma, mielipide, runonluentaa, kirja-arvostelu, keskustelu, podcast, radiodokumentti tai vaikkapa sekoitus kaikkia näitä. Ohjelmat soivat radiossa vuorokauden ympäri, joten sinun ohjelmasi mahtuu varmasti mukaan!

Radiokanavan toiminta käynnistyy toukokuun aikana. Lisätietoja luvassa lähempänä!

Lähetä teoksesi radioon:

signaalimedia@gmail.com tai Whatsappilla studionumeroon 040 3346752

Lisätietoja:

Eevi Savolainen
Mediatuottaja
040 642 7544
eevi.savolainen@hel.fi

Talviloman toimittajakurssilla vielä tilaa

By Yleinen

Talvilomaviikolla perehdytään toimittajan työhön. Ammattilaisten inspiroimana työstetään ja julkaistaan oma haastattelu.

Koulutus on tarkoitettu 15-25 -vuotiaille toimitustyöstä kiinnostuneille. Aikaisempaa kokemusta toimitustyöstä tai median tekemisestä ei tarvita. Koulutus on osallistujille ilmainen ja se järjestetään Toimintatalo Kipinässä (Turunlinnantie 1 A) tiistaista 18.- perjantaihin 21.2.2020 klo 10-16. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa olla nopea. Ilmoittautua voit viimeistään sunnuntaina 16.2.: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=wWvrPyLXJkeWbFtYtk33UjapMiMuu9JKrPZZQ7dS2flUNUtHWjNWMjVFNVZDRDdLWjJBUFMwQjlQUy4u.

Ohjelma:

Tiistai 18.2. klo 10-16 Haastattelun ABC 

Mistä koostuu hyvä haastattelu? Kuinka sellainen suunnitellaan ja mitä pitää ottaa huomioon haastatteluun valmistautuessa? Päivän teemaan osallistujia virittää Radio Suomipopin iltojen Juho Keskitalo.

Keskiviikko 19.2. klo 10-16 Kamera, ääni, käy!  

Videokuvaus ja äänen tallennus ovat yhtä olennaisia elementtejä siinä missä haastattelun kysymyksetkin. Missä haastattelu kannattaa kuvata/ äänittää ja mitä pitää ottaa huomioon tekniikkaa valitessa? Päivän kouluttajina toimivat Heikki Anttonen, Mikko Röman ja Reijo Jumppanen.

Torstai 20.2. klo 10-16 Editoinnin salat 

Editissä tehdään viimeistelyn taiat. Miten video- ja äänieditointi eroaa toisistaan ja minkälaisia asioita editissä voi vielä pelastaa? Editoinnin perusteet otetaan haltuun kuvattujen haastattelujen editoinnilla ohjaajien opastuksella.

Perjantai 21.2. klo 10-16 #hastagillakuuluisuuteen

Sosiaaliseen mediaan julkaiseminen on helpommin sanottu kuin tehty. Hastageilla on väliä ja Instagram-profiilin julkaisut kannattaa pitää yhtenäisinä, mutta miten? Julkaisemisen saloihin meitä johdattaa Helsingin kaupungin graafinen suunnittelija Laila Lehtinen.

Lisätietoja: 

Eevi Savolainen, mediatuottaja
0406427544

Reijo Jumppanen, mediatuottaja
0415121793

Signaalimedian uudet osoitteet

By Yleinen

Signaalimedian toiminnot sijaitsevat 1.1.2020 alkaen uusissa osoitteissa. Toiminta jatkuu uusissa osoitteissa mahdollisimman pian. Tilannetiedotusta voit seurata Facebookissa Signaalimedian ja Studio 1 Luuppi -sivuilla ja Instagramissa @signaalimedia ja @studio1luuppi.

Digiarkisto
Koskelan nuorisotalo

Käyntiosoite:
Antti Korpin tie 3 a
00600 Helsinki

Kuvastudio ja kalustolainaus
Toimintakeskus Luuppi

Käyntiosoite:
Ostostie 4
00940 Helsinki

Postiosoite:
PL 94410
00099 Helsingin kaupunki

Radio
Nuorten toimintatalo Kipinä

Käyntiosoite:
Turunlinnantie 1 A
00900 Helsinki

Postiosoite:
PL 90406
00099 Helsingin kaupunki

Toimitus
Tapahtumayksikkö

Käyntiosoite:
Sörnäisten rantatie 22E, 3.krs

Postiosoite:
PL 50401
00099 Helsingin kaupunki

Anna Puu: “Nää on mun unelmasynttärit!”

By Yleinen

Lauantai 30.11.2019 oli se päivä, kun Hartwall Arenalla vietettiin Anna Puun 10-vuotissyntymäpäiviä. Tämä keikka oli erittäin tunnelmallinen ja intiimi siitä huolimatta, että se oli yhdellä Suomen suurimmista keikkapaikoista. Anna onnistui olemaan enemmän läsnä suurella areenalla esiintyessään kuin moni artisti pienillä klubikeikoilla. Tämä jos jokin on arvostettavaa. Nostan siis hattua jo tästä Anna Puulle.

Hartwall Arenan käytävillä oli tuttuun tapaan fanituotemyyntipöytiä, joissa paraatipaikalla ei olleetkaan paidat vaan kirjat. Anna Puu julkaisi tänä syksynä juhlavuotensa kunniaksi myös elämäkertakirjan, jossa kertoo avoimesti nuoruudestaan ja uransa eri vaiheista. Myynnissä oli myös tottakai paitoja. Paitojen mallikappaleet olivat esillä pöydän takana olevalla seinustalla ja myyntikappaleet seinän edustalla olevalla penkillä. Keikkaa katsomaan tulleilla faneilla ei siis ollut mahdollisuutta päästä hypistelemään paitoja yhtä helposti kuin tavallisesti myyntipisteillä. Nyt heillä oli mahdollisuus hypistellä Minä olen Anna Puu -kirjaa. Tämä oli mielestäni fiksu päätös järjestää tuotteet näin. Kirja on osattu kirjoittaa todella mielenkiintoisesti ja toivonkin, että se sai lisähuomiota tällä tavoin ja nekin kuulijat jotka ei sitä vielä ole lukeneet tai kuunnelleet äänikirjana ostivat sen tai laittoivat joululahjalistalle. 

 

Anna Puun keikoilla on nähty vuoden 2018 Flow-festivaalista asti lavalla jättimäisiä kuita. Tällä keikalla niitä ei kuitenkaan nähty, vaikka keikan nimi oli THE INTERGALACTIC LOVE ODYSSEY 2.0 eli siitä olisi voinut olettaa, että vähintään saman verran löytyisi kuita lavalta ja Anna tulisi lavalle jälleen kuun sisästä. Aluksi oli hämmentävää, ettei näin ollutkaan. Kokonaan kuu-teemaa ei oltu kuitenkaan unohdettu tai vanhoja kuita jätetty varastoon, sillä lämppärinä toimineella DJ Twinz of Evilillä oli DJ-pöydän suojana yksi Anna Puun keikoilta tutuista kuista. Myös illan DJ-duo oli pukeutunut pukukoodin mukaan, joka yhdisti heidän esitystään vielä enemmän tähän illan päähetkeen. 

Permannolle saapuessa silmiin pisti heti huomattavasti Anna Puuta korkeammalle soittamaan aseteltu bändi. Tällä sai huomion kiinnittymään keikalla illan tähteen. Silti bändikään ei jäänyt täysin huomiotta, he olivat näkyvissä, heidät esiteltiin ja he tulivat kumartamaan lopussa yhdessä Anna Puun kanssa lavan alaosaan. Kun Anna esitteli bändiään arvostus huokui puheesta. He ovat taitavia muusikoita jokainen. Bändin lisäksi lavalla nähtiin jousisoittajia osassa kappaleista. Tämä oli hieno lisä kappaleisiin. 

 

Keikalla oli selkeä teema. THE INTERGALACTIC LOVE ODYSSEY 2.0 -nimeä kantava keikka oli avaruusteemainen. Myös pukukoodiksi oli annettu avaruus ja sille luotiin myös oma hashtag, #ILOlooks. Oli ilo nähdä miten hyvin yleisö oli pukeutunut teeman mukaan ja Anna itsekin kiitteli yleisöä tästä. Asuissa oli glitteriä, avaruuskuoseja, foliopeitteitä ja tottakai, foliohattuja. 

 

Keikalla oli mukana kaksi tanssijaa. Laurana ja Jasmirina esitellyt tanssijat olivat tietenkin myös teeman mukaan pukeutuneet, he olivat kuin avaruusolioita puvussaan ja maskissaan. He olivat mukana osassa kappaleissa, aina kun heille oli luonnollinen paikka. Tanssijoiden roolit erityisesti Siiamilaiset Kaksoset, Oispa Sulla Tyttöystävä ja Lumi kappaleissa jäi mieleen. Siiamilaisissa kaksosissa heitä yhdisti pitkä hopea nauha, mikä korosti laulun sanomaa hyvin. Oispa Sulla Tyttöystävä-kappaleessa, kun lauletaan “Pysyn toisella puolella lattiaa, tanssin kuin et oisi olemassakaan” kohdassa toinen tanssijoista tanssi Annan kanssa samaa koreografiaa ja toinen katseli toiselta puolelta lavaa tanssia. Lumi on Gasellit-yhtyeen kappale, jossa Anna Puu feattaa. Anna on kuitenkin esittänyt sitä ahkerasti omilla keikoillaan myös. Gasellit eivät tällä kertaa päässeet mukaan keikalle esittämään sitä, sillä olivat samaan aikaan Joensuun Kerubissa itse keikalla. Anna Puu halusi kuitenkin välittää tunnelman biisin ajalta Gaselleille ja tanssijoiden rooli tässä olikin kuvata se. He kuvasivat sitä samalla kun tanssivat taidokkaasti. Se ei kuitenkaan koskaan selvinnyt saiko Gasellit terveisiä.

He eivät kuitenkaan olleet vain tanssijoita. He olivat myös ne, jotka esimerkiksi toivat ja hakivat Anna Puulta kitarat. Tavallisesti tämän olisi tehnyt kuka tahansa arkivaatteissa ollut lavamanageri tms., mutta kun teeman mukaan pukeutuneet tanssijat tekivät tämän se sopi täydellisesti illan visuaaliseen ilmeeseen.

 

Visuaalisuus keikalla oli erilaisessa roolissa kuin viime aikoina on totuttu artistin keikoilla näkemään. Ei ollut niitä tutuksi tulleita kuita lavalla, vaan screeniltä tuli avaruus tehosteet. Katossa lavan keskiosassa oli myös jättimäinen iso pallo, jota ympyröi valot. Se muistutti hieman aurinkoa, mutta keikan loppuvaiheille asti oli hieman epäselvää, mikä sen rooli todella oli. Keikan lopussa se laskeutui alemmas ja sai punaisen värin. Lavalla oli myös catwalk-osa, jonka päädyssä oli suuret ympyrän muotoiseen kehikkoon asetetut valot. Nämä laskeutuivat keikan keskivaiheessa kun Anna esiintyi vain siellä tuomaan lisää tunnelmaa. Visuaalisuus korostuikin siis asuissa ja screenillä näkyvissä visuaaleissa. Tämä lisäsi keikan intiimiyttä, huomio keskittyi jälleen tämän ansiosta olennaiseen, Anna Puuhun ja hänen musiikkiinsa.

 

Keikalla kuultiin juhlavuoden kunniaksi jokaiselta Anna Puun albumilta hittejä sekä muutama kappale, jossa Anna on käynyt feattaamassa. Keikka rakentui selkeisiin osiin, alussa tuli kappaleita uusimmalta levyltä, sitten tuli kappaleita pääasiassa Antaudun ja Rakkaudella, Anna Puu -albumeilta. Ennen C’est la vie -kappaletta Anna vaihtoi asunsa kauniiseen kukin koristeltuun mekkoon, joka tuki hyvin hänen alkuaikojensa tyyliä. Tässä vaiheessa tulikin siis kappaleita hänen uransa alkuajoilta. Tämän vaiheen jälkeen oli jälleen aika vaihtaa asua ja siirryttiinkin uudempiin, menevämpiin kappaleisiin. Muutaman uudemman kappaleen jälkeen päästiinkin osioon, joka tuntuu kuuluvan osaksi Hartwall Arena-keikkaa. Lähes jokaisella siellä järjestetyllä keikalla, jolla olen ollut on hieman puolivälin jälkeen tullut lavalle vierailevia artisteja. Tällä kertaa lavalla nähtiin Elastinen ja Asa. Keikalla vieraili myös Anna Puun “A-tiimiin” hänen uransa alusta asti kuulunut Knipi. Anna ja Knipi esittivät kauniin, akustisen version Mestaripiirros -kappaleesta yhdessä. Keikan viimeisinä kuultiin jälleen kappaleita parilta viime vuodelta, mutta encorena toimi ensimmäiseltä levyltä tuttu Kaunis päivä. Pääasiassa olikin siis uusimmat kappaleet, mutta vanhemmat eivät suinkaan olleet jääneet unholaan.

Kuten jo alussa mainitsin, Anna oli tällä keikalla todella läsnä ja otti kontaktia yleisöön, ei yrittänyt olla mitään muuta kuin todella on. Esimerkiksi Ota minut tälläisenä kuin oon jälkeen hän bongasi yleisöstä tutun kyltin ja pyysi järjestyksenvalvojaa antamaan sen hänelle. “Mulla on pari todella hullua fania, tai ei ne oo ees faneja. Me vaan ollaan melkein jo kavereita… tai ollaan me ystäviä ainakin ja mä joskus heitin keikalla tän. Mä oon väsännyt tän Nashvillessä, tän kyltin. Pizza Hutin kannen taakse ja sitten tää oli tossa musavideolla kun mä liftasin pääskysmekko päällä laitumilla. Ja mä sitten toin sen Suomeen ja heitin jollain keikalla yleisöön. Ja nää kaks kuuhullua täällä on säästänyt sen, ihan jäätävää! Tieks sä mitä teijän pitää tytöt tehdä? Ei, ei missään nimessä pidä repii sitä, vaan se pitää laittaa kultareunuksiin.” kuului pitkä ja liikuttava välispiikki. Anna todella arvostaa kuuntelijoitaan. Tähän spiikkiin hän sai hyvin yhdistettyä kuulijoiden huomioimisen, biisin tekemisestä kertomisen ja johdattamisen seuraavaan biisiin. Tämä jos jokin on ammattitaitoista. 

Joka kerta kun Anna puhui faneistaan, bändikavereistaan tai taustatiimistään, puheesta huokui rakkaus ja arvostus. Erityisen suloista oli kun hän kiitti avopuolisoaan Jukka Immosta, sanoin “Immosen Jukka, mä rakastan sua niin töissä kun kotona”. Anna pyysi kahdesti keikan aikana saada nähdä yleisönsä ja saikin areenalle valot päälle. Niin artisti kuin yleisökin oli rentoutunut ja nautti tästä ainutlaatuisesta keikasta. Yleisö taputti, tanssi, lauloi ja näytti kännykän taskulampuin valoa, merkistä ja oma-aloitteisesti. 

Anna todella nautti esiintymisestä ja näyttikin monessa hetkessä niin onnelliselta, että meinaisi ruveta itkemään. Hän kuunteli mitä yleisöllä oli asiana, kun yleisöstä huudettiin “v*ittu ku sä oot kova” Anna alkaa nauraa lavalla. Hän ei pitänyt itsestäänselvyytenä, että oli saanut oman keikan Hartwall Arenalle vaan arvostaa tätä hetkeä ja on onnessaan voidessaan vetää yhteislaulua suurella areenalla.

Summa summarum keikka oli erittäin onnistunut. Lähes loppuunmyyty Hartwall Arena tuntui nauttivan todella keikasta. Arenalla oli vain muutamia hajapaikkoja yläkatsomossa vapaana, permanto ja alakatsomot oli loppuunmyytyjä. Lisäksi pisteet keikalle vielä siitä, että siellä ei nähty konfettitykkejä ampumassa paperisilppua, tämä on ympäristön puolesta hieno teko.

 

 

Keikalla kuultiin seuraavat kappaleet:

 1. Keho Puhuu 
 2. Tarviin Vielä Yhden Yön Aikaa 
 3. Siiamilaiset Kaksoset 
 4. Matkalla 
 5. Oispa Sulla Tyttöystävä
 6. Nuori Loiri 
 7. Aika 
 8. Kolme Pientä Sanaa
 9. Kohta Vapaita
 10. C’est La Vie
 11. Linnuton Puu 
 12. Sinä Olet Minä 

13.Mestaripiirros 

 1. Ei Sinusta 
 2. Säännöt Rakkaudelle
 3. Ota Minut Tälläisenä Kuin Oon 
 4. Kultareunukset 
 5. Ethän Unohda 
 6. Ajolaulu
 7. Kesä99 (Elastinen feat Anna Puu)
 8. Taulu (Asa feat Anna Puu)
 9. Lumi (Gasellit feat Anna Puu)
 10. Nälkäinen Sydän 
 11. Taikaa 
 12. Me Ollaan Runo 
 13. Kaunis Päivä

Teksti: Nita Sirkiä

Kuvat: Ronja Uimonen

Ida Karimaan vierailu inspiroi Signaalimedian nuoria

By Yleinen

Viikonloppuna YleX:n musiikkitoimittaja Ida Karimaa vieraili Signaalimediassa. Samalla syksyn Livelauantait pyöräytettiin käyntiin.

Lauantaina Signaalimediassa suunniteltiin yhdessä syksyn radio-ohjelmaa. Ryhmässä oli mukana radiotoiminnasta kiinnostuneita nuoria, jotka eivät kuitenkaan olleet aiemmin päässeet tekemään livelähetystä. Nuoret jakautuivat kahteen ryhmään suunnittelemaan yhteensä tunnin mittaisen ohjelman. Päivän aikana opeteltiin livelähetyksen tekniikkaa, minkä lisäksi päästiin keskustelemaan radio- ja musatoimittamisesta YleX:n Ida Karimaan kanssa.

 

 

Ida Karimaan kertomukset työstään sekä polustaan YleX:n työntekijäksi inspiroivat koko porukkaa. Ida Karimaa juontaa YleX:n ohjelmaa, Uuden musiikin X, jossa tutustutaan tämän hetken tuoreimpiin kappaleisiin. Kuuntele uusin jakso täältä: https://areena.yle.fi/1-50299482

Idan työhön sisältyy paljon ohjelman suunnittelua, esimerkiksi haastatteluiden valmistelua. Lisäksi hän on mukana useilla festareilla ja tekee DJ-keikkoja. Kahtena vuotena Ida on toiminut myös Emma Gaalan tuomaristossa.

Ida kertoi myös työn etiikasta YleX:llä. Toimittajana hän kokee saavansa valita aiheet hyvin vapaasti. Jutut tulee kuitenkin tehdä hyvän maun rajoissa – nauretaan ihmisten kanssa, ei ihmisille.

 

 

’’Polkuni YleX:lle oli pitkä ja kiemurainen’’,  Ida kertoo kun muistelee työhistoriaansa, ennen kuin monen koputuksen jälkeen ovi aukeni Ylelle. Oli kahvilaa, ulkomailla opiskelua, tanssia, Sanomalla ja Radio Helsingissä työskentelyä. Nyt hän juontaa yhtä YleX:n kuunnelluimmista ohjelmista.

’’Pystyt siis mihin vaan kun tarpeeksi yrität!’’  Ida kannusti nuoria hymyssä suin.

Päivän kappaleeksi Ida valitsi Chisun – Tuu mukaan tai halaa nimisen kappaleen ja tituleerasi Chisua suomen kovimmaksi naiseksi, koska hän sekä tuottaa että kirjoittaa kappaleensa itse.

Teksti: Melissa Mountassir

Kuvat: Ronja Uimonen

Suomen tunnetuin hyväntekeväisyyskonsertti viiihdytti ja kosketti yleisöä jälleen

By Yleinen

 

Elämä Lapselle-konserttia on järjestetty vuodesta 1995 lähtien. Tänäkin vuonna hyväntekeväisyyskonsertti järjestettiin pienten potilaiden hyväksi. Järjestäjänä toimii Lastenklinikoiden Kummit ry. Konsertin tarkoituksena on kerätä lahjoituksia Suomen lasten auttamiseksi. Hartwall Arenalla esiintyi Suomen eturivin artisteja ja mukana oli myös kummitubettajia. Artistitkin osallistuvat hyväntekeväisyyteen esiintymällä ilman palkkiota.

 

Yhdessä Marja Hintikan (keskellä) kanssa tapahtumaa juonsivat tubettajat MiskaMH, Roponen, Roni Back ja Pikku Pinsku.

 

Ennen konserttia oli pressitilaisuus, johon myös Signaalimedian nuoret toimittajat pääsivät haastattelemaan artisteja ja kummitubettajia. Kaikki haastattelut ovat katsottavissa jutun lopussa. Pressitilaisuus oli hektinen, mutta antoisa. Tarjolla oli pientä purtavaa ja juotavaa toimittajille ja artisteille. Pressitilaisuus oli nopeasti ohi ja oli aika siirtyä katsomon puolelle seuraamaan alkavaa konserttia. 

 

Abreu esiintyi Elämä Lapselle -konsertissa usean vuoden tauon jälkeen.

 

Illan konsertin avasivat Eino ja Aapeli tanssijoineen. Tunnelma oli heti katossa ja yleisö eli täysillä mukana. Konsertti eteni hyvässä ja iloisessa tunnelmassa. Illan aikana nähtiin mm. Tuure Boeliuksen ja Tea Hiillosteen yhteisesitys ja upeita suomalaisia naisartisteja kuten Abreu ja Suvi Teräsniska.

 

Supersuosittu Tuure Boelius esiintyi Elämä Lapselle -konsertissa nyt ensimmäistä kertaa yhdessä Tea Hiillosteen kanssa.

 

Myös Suvi Teräsniska esiintyi Elämä Lapselle -konsertissa ensimmäistä kertaa.

 

Koskettavia hetkiä koettiin, kun Krista Siegfrieds saapui lavalle. Konserttiyleisö teki upean valomeren puhelimien taskulamppujen valoilla. Herkkiä tunnelmia toi mukanaan myös Juha Tapio. Esitysten välissä nähtiin tarinoita, joissa kerrottiin lasten vakavista sairastumisista ja heidän hoitojaksoistaan. Koskettavat tarinat olivat esimerkkitapauksia, joihin varoja kerätään. Illalla oli myös paljon tunnelmaa nostattavia vauhdikkaita esityksiä. Monella artistilla oli mukana tanssijoita ja esitysten koreografioihin oli panostettu.

 

Krista Siegfridsin herkkä, mutta voimakas esiintyminen kosketti konserttiyleisöä.

 

Konsertin yleisö koostui suurimmalta osin nuorista, jonka huomasi nuorison suosikkien esiintyessä, jolloin yleisön äänentaso nousi eniten. Yleisö nostatti konsertin tunnelmaa omalla energiallaan. Illan päätähtinä nähtiin mm. Sanni, Jvg ja konsertin upeasti päättänyt Robin.

 

Sanni saapui Elämä Lapselle -konserttiin keikkatauoltaan.

 

Katso vielä artistien YouTube-haastattelut!

 

https://www.youtube.com/watch?v=j7mQ38QAh6I

 

https://www.youtube.com/watch?v=N0bny7f5QTk

 

https://www.youtube.com/watch?v=9JA7x-aNvVM

 

https://www.youtube.com/watch?v=neeageD4S3M

 

https://www.youtube.com/watch?v=emnfUXO7Wws

 

https://www.youtube.com/watch?v=zyh21arBIL0

 

 

Teksti: Yasmin Toivonen ja Jenna Sintonen

Kuvat: Anna Karila ja Jenna Sintonen

Haastattelut: Yasmin Toivonen ja Anna Karila

Kuvaus: Kristoffer Östman

Editointi: Anna Karina ja Kristoffer Östman

n/a