Ääni ja Vimma 2009

aani_ja_vimma_yla_160409

Vuoden kovimman bändikatselmuksen, Äänen ja Vimman, loppuhuipennus lähestyy. Semifinaalit ja finaalit kisataan 20.-25.04. Kulttuuriareena Gloriassa. Taistelua lauantain 25.04. finaalipaikasta käydään joka päivä maanantaista perjantaihin. Joka ilta Glorian lavalle kapuaa kahdeksan bändiä, josta kaksi valitaan mukaan finaaliin.

Maanantaina genrenä on pop, tiistaina ja torstaina sointuu metalli, keskiviikkona rokataan ja perjantaina nähdään sekoitus poppia, punkkia, indietä ja metallia.

Tapahtuma on kerännyt jo yli kymmenen vuotta musiikkialan vannoutuneimmat harrastajat yhteen lavalle ja katsomoihin! Viime vuonna yleisöä saapui paikalle parisen tuhatta. Semifinaalit alkavat joka päivä klo 19, ovet aukeavat tuntia aikaisemmin. Lauantain finaali käydään klo 19-24 välillä.

Tuomaristo

Finaaliviikon tuomaristossa istuu tänä vuonna mm.  Jules Näveri ProfaneOmenista, laulaja Mariska ja Janne Flinkkilä Rumbasta.

Junnuvimmaa finaalissa

Äänen ja Vimman finaalissa lauantaina esiintyy klo 20.00 myös Junnuvimman 2009 parhaimmaksi bändiksi valittu Spidemia. Tapahtumaan on joka ilta vapaa pääsy, mutta lauantaina finaalissa on varauduttava narikkamaksuun (2 euroa). Ääni ja Vimma bändikatselmuksen voitto on siivittänyt usean bändin Suomen musamaailman tietoisuuteen ja sitä kautta levytyssopimuksiin. Esimerkkeinä mainittakoon äskettäin levynsä julkaissut viime vuoden voittaja Home Junior, energinen punkrockbändi Pintandwefall tai rokkia soittava Sara. Ääni ja Vimma on kaikkiaan uskomaton kattaus nuorten musiikkiharrastajien taidonnäytteitä, yleisöä revittelemässä, tuoreita soundeja ja sanoituksia sekä tietenkin jännitystä ja odotusta siitä, kuka voittaa Suomen suurimman nuorten bändikatselmuksen!

Bändikatselmuksen järjestävät yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon nuorisotoimet paikallisten Elävän musiikin yhdistysten kanssa.

n/a