Kenelle

Signaalimedian toiminta ja palvelut on tarkoitettu 15-29 -vuotiaille mediasta kiinnostuneille. Voit olla aloittelija tai jo kokeneempi median tekijä, meiltä saat työvälineet ja tuen projektisi toteuttamiseen. Toiminta on ilmaista ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin /tuotantoihin tarkoitettua.

Meillä voit tehdä toimituksellista sisältöä videon tai radion muodossa, lainata kalustoa omiin mediaprojekteihisi, kuvata promokuvia, editoida videota ja ääntä tai käsitellä kuvia. Käytössäsi on editointihuone, kuva- ja radiostudio, pimiö, lainaamo sekä toimitustila.

Toimintaan osallistuaksesi sinulla täytyy olla Nuorisopalveluiden voimassaoleva jäsenkortti.

Nuoret ja nuorten ryhmät, koululuokat, nuorisojärjestöt, jne ovat kaikki tervetulleita tekemään mediaa (ryhmille tarkoitetusta toiminnasta lue lisää alempaa).

Toiminta

Mediaklubi

Klubilla pääset kuvaamaan studioon greenscreenillä ja muilla taustoilla ilman ajanvarausta. Autamme still- ja videoeditoinnissa. Voit tulla myös juttelemaan suunnitelmistasi ja saamaan apua mediatuotantosi eri vaiheisiin.

Toimitus

Toimituksessa pääset tekemään sisältöä siitä, mikä kiinnostaa! Välineeksi voit valita videon, radion tai sosiaalisen median ja tehdä jutun valitsemastasi näkökulmasta. Toimituskokouksissa pääset suunnittelemaan ja työstämään toimituksellisia töitäsi ja kasvaa tähtitoimittajaksi! Toimittajilla on työkalunaan tapahtumakalenteri, josta voit valita sinun aikataulullesi sopivat tapahtumat ja sisällöt.

Voit myös jättää juttuehdotuksesi toimituksen tapahtumakalenteriin lähettämällä tiedot Eeville tai Reijolle (yhteystiedot alla).

Editointi

Voit tulla editoimaan omia video- ja valokuvaprojektejasi ohjatusti tai itsenäisesti. Meillä voit tehdä myös julisteita ja julkaisuja. Editoimaan pääset ajanvarauksella ja aikoja voit varata Muhalta, Jarilta ja Iriniltä (yhteystiedot alla).

Kalustolainaus

Meiltä voit lainata omiin mediaprojekteihisi järjestelmäkameroita, videokameroita, kuvauskalustoa (esim. jalustat, led-valot, äänityskalusto, yms). Laina-aika on maksimissaan viikon.

Radio

Radiostudiossa pääset äänittämään podcasteja, tekemään suoraa radiolähetystä sekä editoita audiota. Radiostudiota pääset käyttämään ajanvarauksella ja aikoja voit tiedustella Eeviltä (yhteystiedot alla).

Toimitus

Toimitustila on ensisijaisesti toimituksellisen sisällön tekemiseen. Toimituksessa on työskentelyvälineet video- ja audioeditointiin sekä kuvankäsittelyyn. Keskiviikkoiltaisin pidettävässä toimituskokouksessa pääset työstämään toimitustöitäsi ohjatusti sekä osallistumaan koulutuksiin.

Ryhmille

Räätälöimme ryhmille työpajoja ja kurssitoimintaa teidän tarpeiden mukaan. Työpajan teemana voi olla radiotyö, animaatio, video- tai valokuvaus.  Ota yhteyttä henkilökuntaan ja kerro toiveesi työpajan suhteen.