Kesätyöprojektina Tanssin talo!

MunstadiYleinen1 Comment

From sweaty dancing to impressive presentations, here’s a taste of our summer job experience. In a nutshell, this is a summary of two drastically different summer jobs. 

Emma and Yasmin worked at Kipinä as dance instructors. Their job consisted of teaching choreographies of different levels to teenagers. As for Dorothy, Aarni, Eero, Sini, Joona and Imose, Tanssin talo had something quite different to offer. One of the main goals was to build a complete understanding of what the whole project was to be, in order to present what the youth desires from the upcoming culture centre. 

However, on the 27th of June, the two paths crossed. Both groups had prepared an demonstration of their summer jobs. First Emma and Yasmin shared their job experience, ranging from teaching classes to performances taking place at the Tallinn square. Afterwards, Tanssin talo summer employees presented their project to the Kipinä people. Emma and Yasmin had planned an interactive workshop for everyone. 

Despite the differences between the two teams, the day went well and everyone had a great time! 

As Samuel Beckett said; “Dance first, think later. It´s the natural order.”

Tanssin talon kesätyönuoret pitivät tänään hienon esitelmän kesätyöprojektistaan. Heidän projektin tarkoitus on valistaa tanssi- ja kulttuurivaikuttajia siitä, mitä nuoret toivovat Tanssin talolta. Oli hienoa saada tietää, millainen projekti on kyseessä ja esitys oli toteutettu erinomaisesti. Kuvitus esityksessä oli mahtava, koska siitä sai selkeämmän kuvan projektista ja puhujien tarkkuus auttoi saamaan kiinni projektista. Esityksen lopussa oli kiva Kahoot-peli, jonka avulla Tanssin talo -hankkeesta muisti pienimmätkin yksityiskohdat!

-Yasmin

Huh huh! Mieleen tulee Jouko Turkan Teatterikorkeakoulu! Kipinän nuoret tanssiohjaajat laittoivat fyysiset rajamme paukkumaan. Heidän pitämä Street-tanssitunti irrotti meidät kehoistamme ja nosti tanssin pääosaan. Kuten Samuel Beckett sanoi: “Dance first, think later. It`s the natural order.”

-Eero

Viestikilpailu ja punnerrukset nostivat hien pintaan tehokkaasti. Tutustumisleikkejä ei paljon tarvittu, koska kilpailuhengen ja punnerrusten lomassa yhteishenki syntyi nopeasti. Kipinän nuorille tanssituntien vetäminen oli arkipäivää, mutta meille konttorirotille tanssiminen toi kaivattua piristystä kiireiseen työviikkoon. Keskeneräiset työt, aikataulut ja sähköpostit unohtuivat tehokkaasti hetkeksi, ja tanssitunnin jälkeen tietokoneen ääreen palaaminen olikin helpompaa.

-Sini

Opettaminen oli kivaa. Nuoret oppivat nopeasti ja huumorintajuakin löytyi. Ilmapiiri oli hyvä, nautin todella muiden opettamisesta. Oli hienoa nähdä kuinka voin vaikuttaa positiivisesti muihin. Nuoret vetivät täysillä! Tämä päivä oli ehkä paras opetuspäivä!

-Yasmin

Oli hauska huomata, että vaikka molempien ryhmien kesätyö littyy tanssiin on työtehtävät todella erilaisia. Kipinän kaksi nuorta tanssiohjaajaa vetävät tanssitunteja nuorille koko päivän joka päivä. Työ on siis fyysistä ja tiivisti muiden nuorten kanssa työskentelyä. Meidän Tanssin talon kesätyöntekijöiden työ taas on hyvin paljon keskustelua, pohdintaa ja videointia. Tanssi on monipuolista ja siihen liittyy erilaisia osa-alueita. Kuitenkin se yhdistää erityisellä tavalla ja tanssin ilo tarttuu helposti jokaiselle, joka antaa sille mahdollisuuden.

-Sini ja Joona

One Comment on “Kesätyöprojektina Tanssin talo!”

  1. Pingback: Kesätyöprojektina Tanssin talo! - Happi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *