ALL DAY ON! 10.-11.5.2019

sirkiniYleinen

Signaalimedialta oli viime viikonloppuna kolme nuorta, Melissa, Nita ja Ronja, toimittamassa ALL DAY ON! -tapahtumassa. ALL DAY ON! oli ensimmäistä kertaa järjestettävä kevätfestari, joka järjestettiin Gasellit-yhtyeen 10-vuotisjuhlan sekä Pyhimys & Saimaa kokoonpanon levynjulkaisukeikan kunniaksi. Näiden lisäksi festareilla esiintyi runsaasti muita ALL DAY ohjelmatoimiston artisteja, kuten SOFA, HENRIK!, Kube, Bizi, Kauriinmetsästäjät, Pesso ja D.R.E.A.M.

https://www.youtube.com/watch?v=t0rwLhruQrI

Tässä tekstissä keskitymme pääasiassa muutamaan keikkaan ja tapahtuman yleistunnelmaan.

Yleistunnelmasta voisinkin heti mainita sen, että sää ei ollut tapahtuman puolella, sillä viikonlopun ajan satoi vettä, etenkin lauantaina vettä tuli koko illan. Kuten lähes kaikilla muillakin festareilla, näillä oli sääntö, ettei tapahtumaan saa tuoda sateenvarjoja eli tänne oli varauduttava sadetakilla sekä esimerkiksi kaupan kertakäyttösadetakkeja näkyi paljon.  Sateesta huolimatta tapahtumassa oli mielestäni hyvä tunnelma ja ihmiset tuntuivat viihtyvän. Selkeästi huomasi ihmisten pukeutumisessa kummankin päivän pääesiintyjän fanituotteita, perjantaina Gasellien ja lauantaina Pyhimyksen. Tapahtuman keikat olivat viidellä lavalla, joista neljä oli sisätiloissa ja yksi ulkona, mutta sekin festariteltan alla niin ei tarvinnut kastua sateessa. Tapahtumassa oli myös tehty oivaltava päätös, jossa välimusiikit oli paljolti myös ALL DAYn artistien biisejä. Hyvää markkinointia siis heille tässäkin yhteydessä.

Perjantaina pääesiintyjänä toimi Gasellit, jotka juhli tapahtumassa siis 10-vuotista uraansa. Gasellien keikka alkoi näyttävästi. Ensin heidän DJ MusaJusa tuli lavalle, meni oman pöytänsä taakse ja laittoi pyörimään musiikkia sekä taustascreenille videon, jossa näkyi pätkiä bändin uran varrelta. Noin minuutti tästä lavalle ajoi auto. Kyseessä oli bändin vanhana keikka-autona toiminut MusaJusan Peugeot, jonka he olivat vuokranneet takaisin käyttöönsä keikan ajaksi. Auton kyydissä oli loppu bändi eli taiteilijanimillä esiintyvät Hätä-Miikka “Hätis”, Päkä ja Thube Hefner. Miesten poistuttua autosta alkoi “Kesken” niminen biisi Gasellien uusimmalta Jano -nimeä kantavalta albumilta. Sen jälkeen tulikin “Teinijäte”, joka onkin hieman vanhempaa tuotantoa vuodelta 2013.

Koko keikan ajan olikin vahvasti teemana, että tulee niin uudempaa kuin vanhempaakin tuotantoa.  Keikan aikana taustascreenillä pyöri kuvia ja videoita bändin uran eri vaiheilta. Puolitoista tuntisen keikan aikana tuli myös muutaman kerran 1-2 minuutin videopätkiä missä näkyi myös pätkiä uran eri vaiheilta. Tämän aikana MusaJusa soitti taustalla musiikkia ja muu bändi oli poissa lavalta. Keikalla kävi useampiakin feattaajia, kuten JVG, Anna Puu ja Paperi T. Koko keikan ajan yleisö oli mukana eikä tunnelma laskenut missään välissä. Keikan aikana yleisössä näkyi myös muutama moshpit. Sanoisinkin koko keikkaa erittäin onnistuneeksi.

Muita keikkoja joita perjantaina katsoimme oli esimerkiksi Henrik!:n, Bizin ja F:n keikat.

Näistä Henrik! oli minulle täysin uusi tuttavuus. Menin keikalle tietämättä yhtään mitä edessä on. Keikan alkaessa lavalle asteli kahdeksan henkinen yhtye miehiä, jotka olivat pukeutuneet mekkoihin. Musiikki oli underground punkkia ja yleisö erosi täten myös huomattavasti esimerkiksi edellä mainittuun Gasellien keikkaan. Yleisössä näkyi tälläkin keikalla mohspittejä. Yleisö oli riehakkaampaa ja päihtyneempää. Kuitenkin he tuntuivat viihtyvän keikalla. Itse jouduimme poistumaan keikalta sen melko alkuvaiheessa jo, sillä korvatulpat unohtuivat kotiin ja siellä musiikin äänenvoimakkuuden takia ne olisi olleet välttämättömät. Keikka oli kuitenkin mielenkiintoinen kokemus, sillä en ole ollut aiemmin vastaavalla keikalla.

Bizin musiikki oli minulle myös hieman vieraampaa, mutta olin nähnyt hänen keikastaan osan aiemmin festareilla. Hänen lavaesiintymisensä on erittäin energistä ja yleisöä riitti tälläkin keikalla niin, että vain hieman ennen keikan alkua saavuttuamme keikkapaikalle emme päässeet juurikaan ovelta pidemmälle. 

F:n keikka oli erittäin positiivinen yllätys. En ollut häntä aiemmin käynyt hänen keikoilla, mutta hänen musiikkinsa oli tutumpaa kuin esimerkiksi Henrik!:n ja Bizin. F julkaisi noin kuukausi sitten debyyttialbuminsa, jonka sinkut olivat minulle tuttuja, mutta itse albumiin ehdin tutustua vasta pari päivää ennen festaria. Levy oli hyvä ja fressi kuten myös F:n keikka. Hän esiintyi itsevarmasti ja silminnähden nautti esiintymisestä. Lavalla oli LED-valaistu keinu, jossa F nimellä esiintyvä Fanni Sjöholm keinui aina välillä keikan aikana. F oli pukeutunut isoon Pilluminati-huppariin,Pilluminati on naiseutta tukeva verkosto, johon voi halutessaan kuulua kuka tahansa kekkuli tai hahmonen. Pillu ole biologiaa vaan mielentila.”, sekä läpinäkyviin housuihin. Hänen esiintymisensä oli rohkeaa, muttei millään tavalla tyrkyttävää. F otti jatkuvasti yleisöön kontaktia eikä jättänyt varmasti ketään kylmäksi.  Keikan loppuvaiheessa lavalle tuli costee, jonka kanssa F on tehny kaksi kappaletta. Kummankin tuotantoon yhdet. Ja he vetivät yhdessä ne molemmat. Olin muutama viikko sitten costeen omalla keikalla ja siihen verrattuna oli hienoa nähden miten selkeästi näillä ystävyksillä yhteistyö toimii, sillä hän oli huomattavasti rentoutuneemman oloinen lavalla ystävänsä kanssa kuin omalla keikallaan. Toivottavasti siis myös tulevaisuudessa saamme kuulla tältä kaksikolta yhteisiä biisejä sekä nähdä heidän esiintyvän yhdessä.

Lauantaina pääesiintyjänä oli Pyhimys & Saimaa kokoonpano, jotka olivat hetkeä aiemmin julkaisseet yhteisen albumin. Kyseessä oli siis heidän levyjulkkarikeikkansa. Tämä oli mielenkiintoinen ratkaisu pitää levyjulkkarit festareilla, sillä se olisi saattanut karsia yleisöä huomattavasti, mutta tällä keikalla oli kuitenkin teltta täynnä ihmisiä. Valitettavasti me emme nähneet tästä keikasta kuin ensimmäisen keikan sekä muutaman viimeisen, sillä jouduimme välissä poistumaan tekemään toisia tehtäviä. Keikka oli kuitenkin vakuuttava ainakin niltä osin mitä näimme. Tämän yhteistyön biisit kuulostivat erityisen hienoilta livenä. Pyhimykselle tunnusomaisia lyriikoita yhdistettynä Saimaan musiikkiin kombo toimi mahtavasti. Keikalla tuli ilmeisesti kaikki levyn biisit järjestyksessä. Yhdessä heidän kappaleessaan on mukana myös Ellips nimellä nykyään musikkia tekevä Elisa Tiilikainen, joka on paremmin tunnettu Haloo Helsingin laulajana ja Elli Haloo nimiellä. Ellipsiä ei kuitenkaan nähty lavalla vaan taustalaulajat esittivät hänen osuuksiaan. Tämä ratkaisu toimi myös hyvin. Koska yhtyeen levy julkaistiin vasta edeltävänä päivänä niin yleisö ei ollut ehtinyt ottaa sitä niin hyvin haltuun eikä yhteislaulua kuultu. Tästä huolimatta tunnelma oli hyvä, yleisö oli keskittynyt kuuntelemaan  ja katsomaan mitä lavalla tapahtuu.

Lauantaina muita keikkoja mitä katsoimme oli esimerkiksi Pyhimyksen oma keikka, Raappana ja Pesso. Lauantaina myös kävimme haastattelemassa Pessoa. Tämän haastattelun löytää osana koostevideota, jonka julkaisimme tapahtumasta.

Pyhimyksen omalla keikalla oli hieno visuaalinen ratkaisu, jossa kaikilla neljällä taustalaulajalla oli samasta kuosista tehdyt vaatteet. Keikalla kuultiin tunnettuja Pyhimyksen kappaleita, sillä keikka aika oli lyhyt niin sillä soitettiin vain sellaisia biisejä, jotka yleisö tuntee. Keikalla koettiin myös jotain, mitä kukaan yleisössä ei osannut odottaa. Lavalle tuli keikan aikana Pyhimyksen kutsumana polttarisankari Jusu, joka toimii taustavaikuttajana musiikkibisneksessä. Hän tuli esittämään kappaleen tulevalle vaimolleen festarin päälavalle suuren yleisön eteen. Tästä pisteet hänelle rohkeudesta ja heittäytymisestä. Keikalla kävi myös Yona feattaamassa Aina kun Aira kappaleessa. Yona esiintyi vielä myöhemmin päivällä omalla keikallaan samalla lavalla.

Raappana sai esiintyä myös täydelle yleisölle, jossa ihmiset lauloivat mukana isoimpia hittejä ja tunnelma oli muutoinkin lämmin. Hän esiintyi Hartwall Vichy lavalla, jossa oli myös pieni parvi, josta pystyi seuraamaan keikkaa. Olimme siellä katsomassa keikkaa ja sieltä näki hienosti miten upealta näytti kun koko alakerros oli lähes täynnä ihmisiä.

Pesson keikka yllätti myös positiivisesti. Hän oli minulle myös uudempi tuttavuus. Hän oli pukeutunut urheilullisesti ja sanoikin että kyseessä on sporttikeikka. Keikan aikana hän heitti yleisölle muutamia proteiinipatukoita antamaan energiaa. Sporttisuus näkyi näiden lisäksi myös esimerkiksi Pesson esiintymisessä, sillä keikan aikana hän mm. teki vatsalihasliikkeitä lavalla ja liikkui paljon. Hän myös aktiivisesti otti kontaktia mukana laulamaan yleisöön esimerkiksi hyppäämällä välillä pois lavalta ja menemällä heittämään läpyjä eturiville.

Festarit ylipäätään olivat mielestäni hyvin toteutetut, vaikka kieltämättä hieman kirpaisi, että kesken toisen päivän illan tapahtuman kahdesta ruokakojusta toisesta oli vegaanivaihtoehto loppunut jo. Toivottavasti ensi vuonna järjestetään tapahtuma uudelleen, sillä yleisö tuntui viihtyvän. Myös tapahtuman sijainti oli hyvä, hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingin keskustasta Suvilahdessa. Kiitos ALL DAY ja yhteistyökumppanit tästä tapahtumasta!